ERP Nedir, Neden Kullanılmalıdır, ERP Yazılım Nasıl Olmalıdır?
ERP nedir, sorusuna kısaca; kurumsal firmaların günlük finansal işlemlerini takip etmek, satın alma, proje yönetimi, risk ve mevzuat yönetimi gibi önemli olan tüm konuların bir paket içerisinde yapılmasını sağlayan bir yazılım türüdür.
Şirketler için en önemli etken hızdır. Zamanında işlerin yapılması, raporların zamanında oluşturulması, risk analizi ve mevzuat yönetiminin zamanında yapılması, işletmelerin daha hızlı şekilde büyümesini etkileyen en temel erkenlerdir. Aslında tüm bu işlemleri yapmak için ayrı yazılım ya da programlara ihtiyaç duyulur. Fakat teknoloji dünyasının hızlı ilerleyişi ile birlikte bunlar için ayrı bir personel veya ayrı programlar kullanmak yerine enterprise resource planning (ERP) kullanılır. ERP, kurumsal bir şekilde yapılan kaynak planlaması anlamına gelir. Şirketler için önemli bir yere sahip olan bu yazılımlar sayesinde, işlerin daha hızlı şekilde tamamlanması sağlanmaktadır.
ERP Neden Gerekli?
Özellikle büyük şirketlerde işlerin genel takibinin yapılabilmesi birkaç insan ile mümkün olmayacak kadar zordur. Mal girişi, mal çıkışı, finansal verilerin tutulması, şirketin genel muhasebesinin tutulması, risk analizinin yapılması, personel takibi, izin ve maaş takibi ve daha birçok işlemin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için birden fazla personele ihtiyaç duyulur. Ancak ERP, tüm bu işleri tek başına yapar ve fazladan personel ihtiyacını ortadan kaldırarak işletmeye hem maddi hem de manevi açıdan destek sağlar. Bu nedenle ERP, kurumsal bir firma için olmazsa olmazlardan biridir.
ERP Nedir, Ne İşe Yarar?
Kurumlar, günlük rutin işlerini kolaylıkla takip edemezlerse, ay sonu raporlarında beklentilerini elde etmeleri çok güç olur. Muhasebe işleri, satın alma, risk yönetimi, personel takibi, mal giriş çıkışlarının takibi gibi kurumlar için çok önemli bir yer tutan işlemler için ayrı personel tutmak yerine Türkçe karşılığı Kurumsal Kaynak Planlama olan enterprise resource planning (ERP) kullanılması çok daha mantıklıdır. Tüm işlemleri tek bir programda toplayarak kurumların işlerini kolaylaştıran yazılım ile daha fazla iş yapma olanağına sahip olunabildiği gibi işlemlerin hatasız şekilde yapılması da sağlanabilmektedir.
ERP Modülleri Nelerdir?
ERP yazılımlar, firmaların hazırladığı şekilde olur. Yani her yazılım firması, kendine göre bir ERP yazılım belirleyebilir. Ancak sağlıklı ve kaliteli bir yazılımın olabilmesi için şu özelliklerinin olması gerekir;
- Genel Muhasebe.
- Çek / Senet Takibi.
- Bankacılık İşlemleri.
- Satış Yönetimi.
- Satın Alma Yönetimi.
- Stok Yönetimi.
- Personel ve Bordrolama.
- Amortisman İşlemleri.
Yukarıda saydıklarımızdan çok daha fazla özelliği bir arada barındıran Timeout ERP yazılımı inceleyerek kurumunuz için doğru bir karara varabilirsiniz.
Neden Timeout ERP
Kurumların iş süreçlerini daha rahat takip edebilmeleri için gerekli olan ERP yazılım, doğru şekilde tasarlandığında beklentileri en iyi şekilde karşılar. Özellikle de modüller bakımından zengin bir yazılımın olması, kurumun işlerini daha hızlı şekilde halletmesini ve oluşabilecek hata paylarını da en düşük seviyeye getirmesini sağlar.
Timeout ERP, kurumların ihtiyacına yönelik hazırlanmış bir yazılımdır. Muhasebe işlemleri, risk analizi, çek senet takibi, banka işlemleri, personeller, kullanıcılar, stok takibi gibi tüm olması gereken modüllerden çok daha fazlasına yer verildiği için kullanıcının aradığı özellikleri bulması çok daha kolay oluyor. Tüm bunlara ek olarak Timeout ERP yazılım, kullanım kolaylığı sayesinde ek bir eğitim gerektirmeden kullanabileceğiniz bir yazılım türüdür.
Piyasada çok sayıda farklı firma adıyla sunulan ERP yazılımlar bulunmaktadır. Ancak hem özellik açısından hem de fiyatlar açısından beklentileri karşılayabilen çok az sayıda yazılım bulunmaktadır. Timeout ERP, kurumların ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tasarlanan bir program olduğu için beklentileri tam anlamıyla karşılamaktadır. Ayrıca ERP fiyatları noktasında da müşterilerimize destek olmak amacıyla piyasadaki programlara göre daha uygun fiyatlar sunduk. Bu da Timeout ERP tercih etmeniz için geçerli bir nedendir.